MOBIL

Ny 1 GHz-prosessor til mobiler

Konkurransen om å tilby de raskeste mobilprosessorene tilspisser seg.

Marius ValleMarius ValleJournalist
20. okt. 2009 - 15:57

Vi er ikke ferdige med å la oss imponere over Snapdragon-brikkesettet som gir en prosessorhastighet på 1 GHz på mobiltelefoner før Marvell lanserer sin egen 1 GHz-prosessor. Marvells nye Armada-prosessor går dermed i strupen på Qualcomms Snapdragon-brikkesett.

Begge er av typen ARM, en prosessortype som brukes i en rekke mobiltelefoner, mediaspillere og andre bærbare dingser.

PC-tilstander på mobilen
Armada-prosessorenes høye klokkehastighet skal, ifølge pressemeldingen, sørge for PC-lignende ytelse på mobile enheter. De skal kunne brukes til alt fra å kjøre Adobe Flash-innhold, som animasjoner og Youtube-video, til å spille av Blu-ray-filmer.

Marvell, som er verdens største ARM-prosessorleverandør, er ikke snaue når de forteller hva Armada skal sørge for. Ikke bare PC-ytelse på mobilen, men også full internettsurfing, HD-videoavspilling og 3D-spill. Samtidig lover de at strømforbruket er lavt.

Driver de store operativsystemene
ARM-prosessorer driver de fleste mobiloperativsystemene, inkludert Iphone OS, Windows Mobile, Android og Symbian OS.

De første prøveeksemplarene av de nye Armada-prosessorene skal sendes ut til produsentene i løpet av dette kvartalet. Når vi får se de første enhetene med prosessoren i masseproduksjon er ikke sikkert.

I tillegg til 1 GHz-utgaven lanserer Marvell også en tokjernet 1,2 GHz-prosessor. Denne er imidlertid beregnet på Blu-ray-spillere, HDTV-mottakere og annen hjemmeelektronikk.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.