KRAFT

NVE vil se på AMS-protestene

Den nye AMS-forskriften skal vedtas før 1. juli. Blant høringsinnspillene finnes ingen støtte til forslaget om innføring i Midt-Norge først.
Den nye AMS-forskriften skal vedtas før 1. juli. Blant høringsinnspillene finnes ingen støtte til forslaget om innføring i Midt-Norge først. Bilde: Espen Zachariassen
Mona Sprenger
27. mai 2011 - 14:46

NVE har i et utkast til forskrift foreslått at to tredjedeler av alle husstander i Midt-Norge skal få automatiske strømmålere (AMS) innen utgangen av 2013. Tre år før resten av landet. Dette er det stor motstand mot i nettbransjen.

Bakgrunn: – Utsett AMS–innføringen i Midt-Norge

Ingen støtte

Den nye AMS-forskriften skal vedtas før 1. juli og NVE har mottatt 63 høringsinnspill.

– Her finnes det ingen støtte til dette forslaget, oppsummerte Thor Erik Grammeltvedt seksjonssjef i NVE på en AMS-konferanse denne uken.

Les også: AMS løser ikke energikrisen

Motargumenter

Argumentene fra nettselskapene mot å forsere en utbygging i Midt-Norge er mange. Flere nettselskap i landsdelen ber om at de slipper å bygge med foreldet og proprietær teknologi. De tror ikke at AMS på kort sikt vil være et godt virkemiddel for å løse den anstrengte kraftsituasjonen i Midt-Norge, og etterlyser en kost-nytte analyse.

Thor Erik Grammeltvedt. NVE
Også bransjeorganisasjonen Energi Norge mener at selskapene i Midt- Norge må få frister på linje med landet for øvrig og at kundene uansett landsdel vil få mest mulig likt tilbud om tjenester.

NVE vil nå gå hjennom høringsinnspillene, sier Gammeltvedt.

– NVE vil basert på høringen gi råd til Olje- og energidepartementet om Midt-Norge bør få automatiske strømmålere før resten av landet.

Les også:

– Må starte nå

AMS-innføring ikke klarert med nettselskapene

Forbereder fullskala energimåling

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.