KRAFT

NVE hemmeligholdt monster-debatt

LUKKET KONFERANSEN: NVE vil ikke la pressen være til stede når Hardanger-saken blir diskutert på årets beredskapskonferanse. Det viktigste er at kraftbransjen opplever konferansen som nyttig, sier NVEs kommunikasjonsdirektør Bjørn Svenungsen.
LUKKET KONFERANSEN: NVE vil ikke la pressen være til stede når Hardanger-saken blir diskutert på årets beredskapskonferanse. Det viktigste er at kraftbransjen opplever konferansen som nyttig, sier NVEs kommunikasjonsdirektør Bjørn Svenungsen. Bilde: Jannicke Nilsen
Øyvind LieØyvind Lie
30. mai 2011 - 13:40

I dag og i morgen arrangerer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sin årlige beredskapskonferanse, denne gang i Bergen.

Stengt

Torsdag sendte NVE ut invitasjon til mediene om konferansen, men i helgen kom kontrabeskjeden.

Pressen var kun velkommen på konferansens andre dag. Den første dagen, hvor det mest kontroversielle temaet diskuteres, ble stengt for pressen.

Monsterbløff

Ifølge programmet skulle blant annet konsernsjef i BKK, Atle Neteland, holde innlegg om kraftsituasjonen i Bergensområdet, mens kommunikasjonsdirektør Tor Inge Akselsen i Statnett skulle holde innlegg med tittelen «Var Hardanger-bråket en monsterbløff? – erfaringer med kommunikasjon og knute på tråden i en utbyggingssak».

Senere på ettermiddagen skulle den svenske Energimyndigheten snakke om kommunikasjonsutfordringer i forbindelse med omfattende strømbrudd. Ettermiddagen skulle avsluttes med en plenumsdebatt.

I morgen, den dagen pressen inviteres, presenteres til dels allerede kjente forskningsfunn før programmet avsluttes klokka 12.

– Intern bransjesamling

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Svenungsen i NVE understreker at det ikke er uvanlig at det arrangeres møter hvor media ikke er invitert, og sier det her er snakk om en intern bransjesamling.

Men han kan ikke gi eksempler på konferanser av denne størrelsen i kraftbransjen hvor pressen stenges ute.

– NVE er tilhenger av åpenhet, også i kraftbransjen. Under denne konferansen, hvor beredskap og sikkerhet er tema, er det imidlertid mange sensitive saker som deltagerne ønsker å diskutere åpent. Vi har mottatt tilbakemeldinger fra deltagere som har signalisert at de ikke vil kunne snakke like åpent dersom det de sier kan bli gjengitt i media. Beredskap er et sensitivt tema, og vi valgte derfor å ta hensyn til deltagernes ønsker i dette tilfellet. Det viktigste for oss er at kraftbransjen opplever konferansen som god og nyttig, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.