ENERGI

NVE «hacket» norske nettselskaper: Fant overveldende mye sensitiv informasjon.

Ansatte avslører kraftsensitiv informasjon gjennom Linkedin, Powerpoint og avisbilder.

NVE fant at nettselskapene etterlater seg altfor mye informasjon på nett. Kart, bilder og informasjon om ansatte kan pusles sammen til nyttige verktøy for kriminelle og andre som vil inn i styringssystemene. Pressebilder, som dette fra Hafslunds kontrollrom i Oslo, kan gi informasjon om både ansatte og teknisk utstyr. Det er ikke kjent hvilke nettselskaper som ble ettergått i NVEs forsøk.
NVE fant at nettselskapene etterlater seg altfor mye informasjon på nett. Kart, bilder og informasjon om ansatte kan pusles sammen til nyttige verktøy for kriminelle og andre som vil inn i styringssystemene. Pressebilder, som dette fra Hafslunds kontrollrom i Oslo, kan gi informasjon om både ansatte og teknisk utstyr. Det er ikke kjent hvilke nettselskaper som ble ettergått i NVEs forsøk. Bilde: Håkon Jacobsen

– Det er litt overveldende hva man kan finne, faktisk. Det er mye informasjon man kan pusle sammen bare ved å søke i åpne kilder med gratis programvare, sier Ingunn Åsgard Bendiksen, direktør for tilsyns- og beredskapsavdelingen i NVE.