NYHETER

Nullvisjonens førstemann

Jarle Skoglund
1. feb. 2006 - 09:17

- Hva gjør du akkurat nå?

- Jeg diskuterer EU-direktivet om tunnelsikkerhet med en jurist på huset. Det utarbeides en forskrift som skal ut til høring før den blir til norsk lov. Den kan få store økonomiske konsekvenser for bygging av nye tunneler. Krav om rømningstunnel og maksimal stigning på fem prosent. Direktivet kan bety lengre og dermed dyrere tunneler.- Hvilket annet yrke ville du helst hatt hvis du kunne velge fritt?

- Jeg trives godt som det er med sivilingeniørutdannelse fra USA.- Hva får deg til å le?

- Jeg tar en god vits selv om den gjelder meg selv. Mediene må gjerne spøke med nullvisjonen, det bryr jeg meg ikke om. En visjon om null kan høres morsomt ut for dem som ikke kan skille mellom visjon og mål. Nytt på nytt er favorittprogrammet på TV.- Din kjæreste hobby?

- Å gå på ski i Lommedalen og Vestmarka. Jeg går to mil tre-fire ganger hver uke, og der er det snørikt. Er det ikke skiføre, går jeg på bena og drømmer om snø. Jeg gikk turrenn før. Nå er jeg 60, det er mange som går fra meg.- Hva gjør du helst ikke i fritiden?

- Min kone ville sagt at jeg helst ikke bedriver vedlikeholdsarbeid hjemme, og hun har ofte et poeng når hun påstår noe.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

- Hvordan takler du telefonselgere?

- Da er jeg hyggelig, men blankt avvisende. Det blir ikke billigere enn det jeg selv har klart å nå fram til.- Hva er din viktigste leveregel?

- Jeg har ingen leveregel. Jeg kjører pent og prøver etter beste evne å følge trafikkreglene. Jeg ville likt veldig dårlig å bli tatt for et eller annet verre enn parkeringsfeil i trafikken.- Hvilken bok har du på nattbordet?

- Jeg har en bok på konas nattbord! Jo Nesbøs Frelseren, som var en julepresang. Jeg venter på å få overta den, men det går sakte. Det blir Newsweek og lignende i ventetiden.- Din yndlingsby?

- Vi har hytte på Sørlandet, på Gjeving ved Tvedestrand. Tvedestrand er ikke så spennende, men Risør er det også kort veg til, en trivelig by å spasere i. Jeg liker meg også i Paris, der spiser man godt.- Hva liker du best til middag?

- Svaret er sjømat. Jeg er veldig glad i krabber og reker. Jeg fanget krabber selv før, men fangsten ble for uforutsigelig.- Hva slags musikk lytter du helst til?

- Jeg lytter alltid til ”Alltid klassisk” på bilradioen og liker særlig norske komponister. Interessen har vært der fra jeg spilte tenorsaksofon i Bjølsen Guttemusikkorps.- Hva gjør deg lettest trist eller sint?

- Jeg er i rimelig godt humør, men kan bli ergerlig av udokumenterte påstander i mediene om det vi driver med. Usaklige leserinnlegg om trafikksikkerhetsarbeid kan irritere. På hjemmebane i Asker er jeg veldig rolig.- Ser man deg i den nye operaen?

- Ja, helt klart. Jeg gleder meg til at den skal bli ferdig. Jeg går i operaen tre-fire ganger i året og har vært i Sydney-operaen. Det var en stor opplevelse.- Hvordan er din ferieplan for sommeren?

- Minst fire uker på hytta i Gjeving. Jeg har jo den fjerde uken som 60-åring. Det blir fisking og båtturer. Kanskje beising. Og samvær med venner, vi har mange venner i området.- Hvem fikk blomster av deg sist?

- Kona fikk blomster til jul. Jeg liker å gi blomster.TEKST: OLA HESSTVEDT

---------------------

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.