KLIMA

Null straff for ulovlig bykjøring

Slik så det ut ved innfartsårene til Bergen tidligere denne uken. Fra fredag av har halvparten av bilistene ikke noe valg, da må de la bilen stå. Men bot for snikkjøring deles først ut fra mandag.
Slik så det ut ved innfartsårene til Bergen tidligere denne uken. Fra fredag av har halvparten av bilistene ikke noe valg, da må de la bilen stå. Men bot for snikkjøring deles først ut fra mandag. Bilde: Scanpix
15. jan. 2010 - 07:52

Sanksjonsmidlene er klare først over helgen.

Må ha bistand

Den ekstremt dårlige og helsefarlige luften i Bergen de siste dagene har utløst regelen som sier at kun biler med siste siffer i registreringsnummeret som er partall kan kjøre inn i sentrum på datoer som er partall, og tilsvarende for siffer/datoer som er oddetall.

Byrådsleder Monica Mæland (H) sier politiet og Vegdirektoratet skal bistå kommunen med å utarbeide sanksjoner. Derfor kommer de først på plass mandag.

Forvirrende

Mæland er likevel ikke bekymret over faren for sniking.

– All erfaring tilsier at folk ønsker å være lovlydige, sier hun til Bergens Tidende.

Men folk er i villrede, og politiet ble torsdag nedringt av forvirrede bergensere.

– Det har vært veldig, veldig mange telefoner om dette. Det er nesten det eneste vi har svart på, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt. Mange har spurt om straffer, og mange har undret seg over om kommunen har lovhjemmel for tiltaket.

Trenger ekstremtiltak

Mæland avviser at byrådet har satt i gang tiltak før de visste om de hadde lovhjemmel til det.

– Vi har fått full støtte av nasjonale myndigheter. Dette er ingen enkel ting å gjøre, og aldri utprøvd før. Men vi er i en ekstrem situasjon og trenger ekstreme tiltak. Det kan ikke vente, sier hun. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.