INDUSTRI

Null interesse for teknikk

Prosjektleder Elisabeth Schulze for Den tekniske messen konstaterer at oppslutningen fra bransjehold er god, mens interessen fra skolene er heller laber.
Prosjektleder Elisabeth Schulze for Den tekniske messen konstaterer at oppslutningen fra bransjehold er god, mens interessen fra skolene er heller laber. Bilde: Stein Jarle Olsen
22. sep. 2008 - 13:56

– Dette er både skuffende og overraskende. Vi har sendt ut invitasjon til samtlige videregående og tekniske skoler på hele Østlandet, men så langt ikke fått et eneste svar, forteller prosjektdirektør for Den tekniske messen, Elisabeth Schulze, til TU.no.

Busslaster sist

Messen har i år forberedt et eget opplegg for besøkende skoleklasser. Både med briefing i forkant i et eget område av hall B, samt med informasjon og bistand underveis.

– Forrige gang kom det busslaster med skoleelever hit. Vi håper og tror det likevel kommer flere skoler hit i egen regi, sier Schulze.

Travelt

Også blant de inviterte rekrutteringsbedriftene har responsen vært null.

– De fleste har gitt oss tilbakemelding om at de har for mye å gjøre. Vi hadde helst sett at de var til stede. Bransjen trenger rekruttering veldig sårt, sier messesjefen.

God oppslutning

På den positive sida kan hun notere seg for meget god oppslutning fra bransjehold. 311 utstillere fyller opp 12.000 kvadratmeter messegulv.

De fleste av dem i avdelingen for maskin, verksted og verktøy som bestyres av messeeieren – Maskingrossisternes forening.

Eser ut i gode tider

– Det er ikke så stor økning i antall utstillere, det handler mer om at standene øker i omfang. Dette henger nok sammen med de gode tidene som vi forventer i hvert fall vil vare et godt stykke ut i 2009, sier Schulze.

– Så finanskrisa er ikke noe tema?

– Nei, den hører vi fint lite til her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.