IT

– NTV bryter konsesjonen

EGNE PAKKER: Både Viasat, TVNorge og TV2 kan tilby seerne egne kanalpakker fra 2010. Men bare TV2 har forhandlet med RiksTV.
EGNE PAKKER: Både Viasat, TVNorge og TV2 kan tilby seerne egne kanalpakker fra 2010. Men bare TV2 har forhandlet med RiksTV.
Leif Hamnes
3. des. 2008 - 15:27

RiksTV har inngått avtaler med Viasat, TVNorge og TV2 om muligheten til å tilby TV-titterne egne kanalpakker, bestående av kanalene de selv eier.

Men så langt er det bare TV2 som har fått forhandle fram en avtale om vilkårene for en egen kanalpakke.

Les også: Refser RiksTVs avtale med TV 2

«Post- og teletilsynet (PT) fastholder at NTV bryter konsesjonen hvis andre kringkastere ikke tilbys tilsvarende vilkår for en egen leverandørpakke som den TV2 har fått hos RiksTV», heter det i en pressemelding fra tilsynet i dag.

Det meste i boks

RiksTV og TV2 er blitt enige om en prisfordelingsnøkkel mellom Rikspakken og TV2-pakken i hele avtaleperioden. Det gjelder også kostnadene knyttet til salg av abonnement.

RiksTV har allerede annonsert at det vil tilby TV2-kanalene i en egen pakke om ett års tid. RiksTV har også gitt TV2 sikkerhet for hvor mye det vil koste å abonnere på TV2-pakken og hvor mye RiksTV vil dekke av salgskostnadene for pakken de neste 13 årene, opplyser PT.

– Slike betingelser er fraværende i avtalene med de øvrige kringkasterne. Vi mener derfor at kravet til ikke-diskriminering ikke er oppfylt så lenge RiksTV kun har tilbudt dette til TV2, sier PT-direktør Willy Jensen.

Les også: NTV krever TV-monopolKonkurransefordel

TV2 får dermed en unik mulighet til å påvirke oppslutningen om egne kanaler, mener PT.

En eventuell konkurransefordel blir ikke mindre alvorlig i tilsynets øyne når TV2, sammen med NRK og Telenor, er eier i både NTV og RiksTV.

Les også:

– Mindre pakker fra kringkasterne kan bidra til å øke valgmulighetene for betal-tv-kundene i bakkenettet, og det er bra. Men utvalget og prisingen bør i størst mulig grad reflektere etterspørselen og betalingsvilligheten hos kundene. Det vi reagerer på er at tilbudet om leverandørpakke i realiteten kun har kommet til etter påtrykk fra én aktør, i dette tilfellet TV2, sier Willy Jensen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.