IT

NTNU utsatt for web-angrep

Tyrkiske skrytehackere har tatt seg inn på NTNUs websider og erstattet innholdet med politisk og religiøs propaganda. (Illustrasjonsfoto)
Tyrkiske skrytehackere har tatt seg inn på NTNUs websider og erstattet innholdet med politisk og religiøs propaganda. (Illustrasjonsfoto) Bilde: Dag Yngve Dahle
Stein Jarle Olsen
2. nov. 2007 - 11:58

Det ble torsdag oppdaget et massivt angrep mot NTNUs nettsider.

Politisk

Arild Nybraaten ved universitetets IT-avdeling opplyser til Universitetsavisa at angrepet tydelig er politisk\religiøst betonet.

– Måten de har kommet seg inn på, er å bruke php-filer som har vært skrivbare for alle. Deretter har de brukt et program som raskt bytter ut innholdet i originalfilene med nytt innhold, sier han.

1000 angrep

IT-avdelinga har scannet alle websidene de drifter og funnet drøyt 1000 angrep. De angrepne sidene vil bli skiftet ut fortløpende.

– De originale sidene vil bli hentet fra backup, men på grunn av omfanget vil det nok ta et par dager, sier Nybraaten.

Angrepet skal ha rammet både private studentsider, studentorganisasjoner og offisielle NTNU-sider. De mest rammede sektorene var innenfor bygg og medisin.

Anmelder

Angrepet er nå sporet til en tyrkisk internettleverandør, og Nybraaten sier at universitetet nok kommer til å anmelde saken.

– Det er også aktuelt å be internettleverandøren i Tyrkia ta affære for å utestenge hackerne. Etter som jeg forstår har de lagt ut ei lang skryteliste over domener som de har kommet seg inn på, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.