ARBEIDSLIV

NTNU-Uka: Egen Teknofestival

Espen Leirset
9. sep. 2005 - 16:15

De teknologifrelste får endelig sin egen festival.

Om dagen kan du diskutere ideene dine med Microsoft, Statoil, Telenor og Norges Forskningsråd.

På kvelden kan du høre stjerneartistene The Dandy Warhols og Wyclef Jean. Trondheim gjør seg lekker for tekno-Norge når Norges største kulturfestival UKA arrangeres sammen med landets første teknologi-festival Technoport. Sistnevnte skal bli utstillingsvinduet for ingeniører, sivilingeniører og andre tekno-interesserte fra fjern og nær.

Over 120 utstillere er påmeldt til festivalen som går av stabelen i Trondheim 19.-22. oktober.

– Vi utfyller hverandre perfekt. UKA blir det sosiale møtestedet, mens vi blir det faglige, påpeker prosjektleder Eileen Brandsegg til Teknisk Ukeblad.Festival, ikke konferanse

Når Teknisk Ukeblad innledningsvis omtaler Technoport som en konferanse, arresterer hun oss raskt.

– Technoport er en festival! Konferansen er bare er en del av hele programmet. Her skal folk kunne ta og føle på teknologien – det skal være en teknologisk opplevelse, utbryter hun ivrig.

Technoport skal bestå av et messeområde i Trondheim Spektrum hvor gründere møter investorer, studenter møter potensielle arbeidsgivere, utstillere treffer kunder, politikere møter bransjen og vanlige folk kan få et innblikk i teknologiens spennende hverdag.Mange bedrifter

Sony er blant dem som kommer, og skal vise fram framtidens operasjonsrom. I tillegg kommer Microsoft, Kongsberg Seatex, Statoil, Telenor, Reinertsen, Norges Forskningsråd, Moderniseringsdepartementet og en rekke NTNU- og Sintef-avdelinger – i tillegg blir spektrum fylt opp av ukjente, men spennende «up-an-coming»-bedrifter.

Prosjektlederen ser på Technoport som en forløsning av den teknologiske kompetansen som finnes i Trondheim. Når studentene kommer ut i arbeidslivet, blir de gjerne lokket til andre byer eller til utlandet.«Silicon Trondheim»

– Er dette et svar på utfordringen fra andre byer som puster Trondheim i nakken som teknologihovedstad?

– Det har ikke vært noen bevisst tanke. Når vi presenterer festivalen i vår region, er responsen overveldende. Vi får ofte spørsmål om hvorfor ingen har gjort dette før. Det skulle bare mangle at Norges Silicon Valley ikke har sin egen teknologifestival, svarer Brandsegg.

Regjeringen utfordret Trondheim til å gjøre en teknologisk markering av 100-årsmarkeringen for unionsoppløsningen. Ifølge Brandsegg er Technoport et svar på denne utfordringen. Planen er å arrangere Technoport i forbindelse med UKA annethvert år framover.Vil du lese mer:

www.uka.no

www.technoport.no

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.