ARBEIDSLIV

NTNU-studenter til topps

Hild Lamvik
11. feb. 2002 - 11:22

Seieren bringer siv.ing.-studentene Erlend Nævdal, Erling Paulsen, Simen Teigre og Odd Sverre Østlieen til finalen i den såkalte Times-konkurransen (Tournament of Industrial Management and Engineering Skills). I konkurransen skal lagene løse case-oppgaver med virkelige problemstillinger fra næringslivet og presentere løsningen for en jury bestående av professorer og næringslivsfolk.

God løsning

Første dag skulle lagene vurdere om det britiske selskapet Virgin burde etablere seg i mobilmarkedet. De hadde fire timer til å sette seg inn i problemstillingen og lage en presentasjon for juryen på engelsk, om at lagets anbefaling om etablering ville gi penger i kassa for Virgin.

Etter første dag lå NTNU-laget på en tredjeplass. Andre dag dreide oppgaven seg om et koreansk shippingselskap i krise. Trondheimslaget reddet selskapet fra konkurs ved å etablere datterselskap i Japan og Russland. Juryen mente NTNU-studentenes løsning var så god og velbegrunnet at de sammenlagt fikk nok poeng til å vinne det hele, skriver NTNU på sine nyhetssider på internett.

Finale i mars

Konkurransen ble arrangert ved Linköping Tekniska Högskola. Europafinalen i Times-konkurransen foregår i Eindhoven i Nederland 4.-10. mars. Vinnerne er garantert sommerengasjement i det anerkjente tyske konsulentselskapet Roland Berger Consulting.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.