ARBEIDSLIV

NTNU og Sintef styrker samarbeidet

VIL SAMARBEIDE: Rektor Eivind Hiis Hauge og styreformann NTNU (t.v.), og Sintefs styreformann Jan Erik Korssjøen mener det er viktig å inngå en langsiktig, forpliktende allianse i møte med den internasjonale konkurransen.
VIL SAMARBEIDE: Rektor Eivind Hiis Hauge og styreformann NTNU (t.v.), og Sintefs styreformann Jan Erik Korssjøen mener det er viktig å inngå en langsiktig, forpliktende allianse i møte med den internasjonale konkurransen. Bilde: NTNU INFO/ARNE ASPHJELL.
Camilla Aadland
21. feb. 2005 - 07:57

De to institusjonene vil utarbeide en strategiplan som omfatter internasjonalisering, faglige hovedprioriteringer, forsknings- og næringspolitikk, merkevarebygging, tungt vitenskaplig utstyr og fysisk infrastruktur.

Samtidig vil de etablere en felles strategisk ledelse innenfor de områdene som er berørt av samarbeidet.

– EUs syvende rammeprogram legger opp til internasjonale alliansedannelser. Utfordringen for NTNU og Sintef blir å fremstå som en attraktiv partner i det europeiske samarbeidet, påpeker universitetsdirektør Per Ivar Maudal i en pressemelding.

Styrene ved NTNU og Sintef skal møtes hvert halvår for å vedta og følge opp felles strategier.

– Både størrelse og kvalitet vil være avgjørende for å vinne internasjonale kontrakter i fremtiden, sier strategidirektør Gunnar Sand i Sintef.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.