ARBEIDSLIV

NTNU mugner

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
10. sep. 2003 - 12:00

Manglende tetning, samt beslag som ikke går langt nok opp på veggen, har skapt problemer siden bygget var nytt.

Sintef Unimed bekrefter at det er funnet muggsopp på Dragvoll.

Stengt i 2000

I mai 2000 ble Idrettsbygget på Dragvoll stengt etter at mugsoppen Aspergillus fumigatus ble påvist. Soppen hadde spredd seg til hele bygget.

I juli samme år ble bygget friskmeldt, men i september 2003 melder igjen ansatte som jobber i bygget om stadige plager de mener skyldes inneklimaet

Til tross for omfattende sykdomsplager og rapporter om misnøye med inneklimaet i flere bygg på Dragvoll, vil ikke ledelsen ved NTNU kommentere saken.

Adresseavisen har også skrevet om Jan Roar Bernhardsen som i dag er 100 % ufør som følge av muggsopp på kontoret sitt på Dragvoll. Flere ansatte meldte fra om hodepine, luftveisproblemer, migreneanfall og trøtthet til hovedvernombudet ved NTNU allerede i 1999.

Liv og lære

Professor og fuktekspert Jan Vincent Thue ved Institutt for bygg, anlegg og transport ved NTNU sier til Universitetsavisa at han ikke er direkte overrasket over at det oppstår fuktskader og muggsopp i splitter nye bygg.

- Fuktproblemer burde jo ikke forekomme i nye bygg, men det er ofte tidspress og høyt tempo både under prosjektering og på byggeplassen. Da er risikoen for slurv til stede, understreker Thue.

- Dragvoll er tegnet og konstruert slik at bygningene i utgangspunktet er svært utsatt for fukt og skader. Bygningene har mange karnapper og bygningstekniske dårlige løsninger, ifølge seksjonssjef Geir Nilsen ved NTNUs driftsavdeling.

NTNUs driftsavdeling jobber kontinuerlig med å rette opp konstruksjonsfeilene i Dragvoll-komplekset.

Også ved det nye Lerkendalsbygget ved Norges tekniske høyborg i Trondheim har det vært store vannlekkasjer. Så langt er det ikke rapportert om fuktskader.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.