KORONAVIRUS

NTNU-forskere tror eksisterende medisiner kan hemme koronaviruset

Forskere ved NTNU er en del av et europeisk forskerteam som har funnet flere medisiner som kan fungere mot koronaviruset, melder NRK.

Forskere ved NTNU mener de har funnet flere eksisterende medisiner som kan hjelpe mot Koronaviruset.
Forskere ved NTNU mener de har funnet flere eksisterende medisiner som kan hjelpe mot Koronaviruset. Foto: Tuva Strøm Johannessen
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
5. mars 2020 - 14:35

Forskere ved NTNU er en del av et europeisk forskerteam som har funnet flere medisiner som kan fungere mot koronaviruset, melder NRK.

– Vi er veldig sikre. Medisinene det er snakk om, har blitt testet i laboratorium hvor det har blitt vist effekt, sier masterstudent Petter Inge Andersen ved fakultet for medisin og helsevitenskap ved universitetet til kanalen.

Blant medisinene som har vist seg å hemme koronaviruset og andre virus i laboratoriet, er Remdesivir, Arbidol, Rotonavir, Favipiravir og Lopinavir.

Medisinene, som blant annt brukes mot hiv og ebola, blir i disse dager klinisk testet. Testene ventes å være klare i juni.

Helsedirektør Bjørn Guldvog er positiv til testingen, men er usikker på hvor raskt medisinene kan tas i bruk.

– Vi håper det kommer resultater snart, men jeg tror ikke vi i nær tid kan basere oss på å behandle oss ut av denne situasjonen, sier han til NRK.

(©NTB)

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det vil komme et tosifret antall ekstra milliarder til Forsvaret i en ny forsvarsplan, som kommer rett etter påske.
Les også

Lover tosifret antall milliarder til Forsvaret

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.