BYGG

NSB tjener mest på buss

¿ Vår klare ambisjon er et langt bedre nivå for persontogene etter hvert som ny infrastruktur og nytt materiell kommer på plass, sier Einar Enger. Så langt i år har NSB tjent mer på buss enn tog.
¿ Vår klare ambisjon er et langt bedre nivå for persontogene etter hvert som ny infrastruktur og nytt materiell kommer på plass, sier Einar Enger. Så langt i år har NSB tjent mer på buss enn tog. Bilde: Scanpix
16. juni 2010 - 07:50

Hittil i år har NSB tjent mye mer på å kjøre buss enn tog. Det viser tallene for årets fire første måneder.

155 mill. i minus

NSBs bussvirksomhet gikk med 82 millioner kroner i overskudd etter de første fire månedene i år, mens persontogvirksomheten noterte seg for et underskudd på 155 millioner kroner, skriver Dagsavisen.

Og utsiktene til å tjene mer på bussvirksomheten framover er gode.

Allerede kommende helg starter Jernbaneverket med omfattende utbedringer av skinnegangen flere steder på Østlandet, og mange tog vil som en konsekvens av dette bli innstilt og erstattet med busser.

Venter på infrastruktur

I fjor vår var situasjonen motsatt, og konserndirektør Einar Enger mener at den kalde vinteren må ta mye av skylden for den dramatiske økonomiske forverringen for persontogene.

– Vår klare ambisjon er et langt bedre nivå for persontogene etter hvert som ny infrastruktur og nytt materiell kommer på plass, sier han.

Til tross for et godt bussresultatet er tallene for 2010 ikke hyggelig lesning for konsernsjefen.

Driftsresultatet totalt etter de fire første månedene ble redusert med 58 millioner kroner sammenlignet med 2009, og overskuddet krympet fra 83 millioner kroner til 25 millioner kroner. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.