OLJE OG GASS

NRK: 1000 oljearbeidere har fått permitteringsvarsel

Og Equinor etablerer eget konsernprosjekt for å håndtere koronakrisen.

Ifølge fagforbundsleder Hilde-Marit Rysst i fagforbundet Safe har rundt 1.000 ansatte i oljebransjen fått varsel om permittering. En av årsakene er karantenereglementet. Illustrasjonsbilde.
Ifølge fagforbundsleder Hilde-Marit Rysst i fagforbundet Safe har rundt 1.000 ansatte i oljebransjen fått varsel om permittering. En av årsakene er karantenereglementet. Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
17. mars 2020 - 08:52
Omtrent 1.000 ansatte i oljebransjen har fått varsel om permittering, ifølge leder Hilde-Marit Rysst i fagforbundet Safe.
 

Det melder NRK.

Viruskrisen har ført til at plattformer holder oppe produksjonen med langt færre folk enn normalt, ifølge Rysst.

Hun trekker fram karanteneregelverket som en av grunnene til de mange permitteringsvarslene. Flere av oljeplattformene oppe produksjonen med langt færre arbeidere enn vanlig, melder E24.

Tirsdag melder Equinor også at de etablerer et nytt konsernprosjekt for å håndtere viruskrisen, som skal ledes av konserndirektør Pål Eitrheim. Han vil rapportere direkte til konsernsjef Eldar Sætre.

Equinor melder også at arbeidsoppgaver på felt og anlegg som kan vente, er utsatt, og aktiviteten er redusert. Selskapet har også innført mulighet til hjemmekontor, strenge reiserestriksjoner og karantenetiltak.

Equinor har fra før tatt grep for å fjerne ikke-kritisk personell fra blant annet Martin Linge-plattformen etter at en person ble bekreftet smittet med koronavirus. Flere av oljeplattformene oppe produksjonen med langt færre arbeidere enn vanlig.

– Utbruddet av koronaviruset og fallet i råvarepriser vil påvirke Equinor i lang tid fremover. Vi er et robust selskap med solid balanse, og vi drar nå virkelig nytte av sterke forbedringer de siste årene. Men det blir nødvendig med sterke tiltak for å redusere risiko, beskytte virksomheten og driften, og sikre selskapets langsiktige robusthet, sier Sætre i en pressemelding.

 

Les også

Ny driftskontrakt for fylkesveiene på søndre Sunnmøre

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.