NYHETER

NRG river Krifast-bommen

Norwegian Rock Group (NRG) fra Nord-Aurdal i Valdres skal rive Krifast-bommen og bygge om området hvor den står. 29,499 millioner kroner blir kontraktsummen på, hvis ingen benytter klageretten. 

Denne bommen skal omsider rives. Norwegian Rock Group (NRG) fra Valdres får jobben hvis ingen klager på Vegvesenets avgjørelse. (Foto: Google)
Denne bommen skal omsider rives. Norwegian Rock Group (NRG) fra Valdres får jobben hvis ingen klager på Vegvesenets avgjørelse. (Foto: Google)
14. jan. 2013 - 10:29

Bomstasjonen står på Bergsøya i Gjemnes kommune på Nordmøre. Her møtes E 39 og riksveg 70. Pengene som ble krevd inn, ble brukt til å finansiere Kristiansunds fastlandsforbindelse (Krifast). 1. desember i fjor var innkrevingen fullført.

Krysset mellom E 39 og riksveg 70 er er regulert slik at ingen kunne komme utenom bomstasjonen så lenge innkrevingen pågikk. Det er derfor langt mer omfattende enn trafikkmengden tilsier. Nå skal det bygges om til en ganske alminnelig rundkjøring med en radius på 26 meter.

Riving av en bomstasjon og etablering av en rundkjøring vil normalt koste langt mindre enn 30 millioner kroner. Det som får prisen opp, er arbeidet som skal utføres i området rundt bomstasjonen. Her skal det etableres en busstasjon, en parkeringsplass og en kontrollstasjon for lastebiler. Dessuten skal ramper som ikke har noen funksjon fjernes, terrenget tilbakeføres til sin opprinnelige form i den grad det er mulig, og området skal beplantes. Beplantningen dekker et areal på 17,5 mål. I entreprisen inngår også reparasjon av plastringen på en sjøfylling for riksveg 70.

Busstasjonen får oppvarmet venterom, toalett og fem bussoppstillingsplasser. Kontrollstasjonen får et kontorbygg på 80 kvm, vekt med levegg og tak og plass for mobilt utstyr for bremseprøver. Levering av dette utstyret inngår ikke i entreprisen. Parkeringsplassen får plass til vel 40 biler. Den vil kunne brukes til innfartsparkering.

Trafikken på de to hovedvegene skal gå gjennom området i anleggstiden. Det blir en del midlertidige løsninger underveis, men ingen delfrister. Hele jobben må være fullført i oktober.

Statens vegvesen har utført prosjekteringen med assistanse av Cowi for elektroarbeid.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.