NETTARKIV

Notiser:

Ole K. Helgesen
4. mai 2007 - 13:37


Statkraft vil bedre vassdragene

Statkraft skal de neste fem årene bruke 15 millioner kroner på å bedre forholdene for fisk og friluftsinteresser i flere av vassdragene hvor Statkraft er regulant. Bedre gjemmesteder for fisken, gytegroper, turstier og fiskeplasser tilrettelagt for bevegelseshemmede, er noen av tiltakene i prosjektet som har fått navnet «Elvelangs».



Lyse kritiserer fylkesdelplan for vindkraft

Selskapet kommer med kraftig kritikk i sin høringsuttalelse til fylkesdelplanen for vindkraft i Rogaland. Lyse mener at faktagrunnlaget for planen er mangelfullt.

– Det viktigste i en vindkraftplan må være å kartlegge hvor de beste vindressursene finnes. Dette er ikke gjort i planforslaget. Mye av det som opplyses i planen om vindressurser er ikke oppdatert, skriver selskapet.

Produksjonsdirektør Arne Aamodt sier at Lyse i utgangspunktet er positive til en fylkesdelplan. – Men hvis planen blir vedtatt slik planforslaget presenteres, fører dette til at de beste vindkraftprosjektene i landet, som blant annet Ulvarudla vindpark, vil kunne bli skrinlagt, sier Aamodt.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre


Rekordhøyt tilsig

Tilsiget til det norske kraftsystemet var 4,5 TWh i uke 17. Det er det høyeste tilsiget i denne uken noen gang. Mildere vær utover i uken har ført til stor snøsmelting. Så langt i år har det kommet 22 TWh tilsig. Det er 9 TWh, eller omlag 70 prosent mer enn normalt, melder NVE.



100 prosent privat finanisering av gassrør

Interessen for å investere i et gassrør til Grenland, Sverige og Danmark stiger stadig. Ifølge Olje- og energidepartementet går det mot fullfinansiering fra private aktører. Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen er tilfreds med utviklingen av gassrør fra Kårstø til Østlandet (Grenland), Sverige og Danmark (Skanled). Enda flere selskaper har vist interesse for eierskap og kjøp av transportkapasitet, melder OED.



Prosjektdirektør for Kårstø funnet

(IKKE BILDE)

Olje- og energidepartementet har nngått kontrakt med Grenland Group Technology AS om oppdrag som prosjektdirektør for CO 2-renseanlegget på Kårstø. Oppdraget skal utføres av Ole Rønning







Klage tatt til følge i gjengangersak

Norges Naturvernforbund har fått medhold i sin klage på at Kvinnherad Energi av sikkerhetsgrunner fikk tillatelse av NVE til å bytte ut gamle rør med nye og større i Muradalen kraftverk i det vernede Hattebergvassdraget i Kvinherad kommune.







Kommunene kan stå for 15 prosent av klimakuttene

Ifølge Cicero og Transportøkonomisk institutt kan kommunene kutte opp til 15 prosent av Norges totale klimagassutslipp. – De er mulig for kommunene å spare en halv milliard kroner årlig på energiøkonomiserende tiltak i kommunale bygg. Mange norske kommuner gjør allerede et godt arbeid på miljøområdet, sier kommunal- og regionalminister Åslaug Haga på nettsidene til OED.





Gikk glipp av én milliard

Etter at Hafslund solgte en tredjedel av sine aksjer i REC 21. mars, har aksjekursen i solenergiselskapet steget med over 20 prosent. Dermed har Hafslund gått glipp av en gevinst på rundt én milliard kroner, ifølge Dagens Næringsliv.



Sterk vekst i Siemens

Siemens-grupper innenfor energibransjen opplevde spesielt sterk vekst i andre kvartal. Driftsinntektene i Power Generation (PG) steg med 25 prosent, mens ordrereserer steg med 54 prosent. For Power Transmission and Distribution (PTD) steg inntektene med 17 prosent, mens ordrene opplevde en oppgang på 38 prosent, melder Siemens.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.