NOTISER

Prefabrikkert hus - bolig enebolig (Bilde: Joachim Seehusen)
SIDEENTREPRENØR: Veidekke har fått ansvaret for betongarbeidene på operaen. Foto: Atle Abelsen (Bilde: Atle Abelsen)
Airbus A380 på OSL-visitt i november 2007. (Bilde: Leif Hamnes)
Den nye partikkelakseleratoren er lang. Sykkel er godt egnet transportmiddel når utstyr skal inspiseres. LHC (The large hadron collider) er en av de mest avanserte maskiner noen gang bygd av mennesker. Det krever en enorm maskin for å se de aller minste partiklene i universet. (Bilde: CERN)
  • nettarkiv

Boligbyggingen fortsetter nedover

BYGG: Det ble satt i gang bygging av 23,2 prosent færre boliger i årets tre første måneder enn i samme periode i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. I årets tre første måneder ble det igangsatt bygging av 6 346 boliger. Det tilsvarer en nedgang på 23,2 prosent fra samme periode i fjor. Igangsatt bruksareal til bolig er redusert med 18,6 prosent.

Stabilt bra for Veidekke

BYGG: Veidekkes resultater for årets første kvartal viser fortsatt høy aktivitet for entreprenørvirksomheten. Veidekkes omsetning i årets første kvartal ble 4 337 millioner kroner, mot 4 155 millioner i samme periode i fjor. Økt aktivitet innen næringsbygg kompenserer for en lavere aktivitet innen boligbygging. I Sverige er det fortsatt god aktivitet, skriver Veidekke i en pressemelding.

Nye forsinkelser for Airbus' "superjumbo"

INDUSTRI: Airbus varsler nye forsinkelser i leveransene av selskapets «superjumbo» A380. Flyselskapenes krav til innredning har også gjort produksjonen vanskeligere enn antatt. Derfor vil bare 12 av de 13 flyene som skulle leveres i år, bli ferdige før årsskiftet, og neste år blir 21 fly ferdigstilt i stedet for 25.

Fortsatt høy produksjon

INDUSTRI: Produksjonsnivået i industri- og bergverk var på rekordnivå i 1. kvartal. Det var høy produksjon i alle store bransjer i industrien med unntak av næringsmiddel. Særlig var det høy produksjon i bedrifter som leverte metallvarer, maskiner og oljeplattformer, melder Norsk Industri.

Stor økning i utslippene

MILJØ: Etter to år med nedgang gikk klimagassutslippene opp nesten 3 prosent i 2007 i forhold til året før. Det har aldri før blitt beregnet høyere utslipp for Norge. Tekniske problemer i forbindelse med oppstarten oppstarten av LNG-anlegget på Melkøya utenfor Hammerfest, får hovedskylden for oppgangen. I tillegg er fortsatt vekst i veitrafikken og økt metallproduksjon med på å drive utslippene oppover. Det viser nye foreløpige utslippstall fra Statistisk sentralbyrå.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå