NETTARKIV

Notiser TU12 - Aktuelt

Ole K. Helgesen
2. apr. 2007 - 12:59

Ny teknologi kan halvere energibruken

En gjennomsnittlig storby kan halvere sitt energiforbruk ved å benytte moderne teknologi, viser en studie fra Siemens. Mye tyder på at sparepotensialet i Norge ligger på samme nivå, i følge selskapet. I løpet av de ti siste årene har tusen Siemens-kunder i USA spart 8,4 milliarder kroner på å bruke energieffektiv teknologi.

– Må stille miljøkrav til biodrivstoff

– Det må utvikles miljøkrav til produksjonen av biodrivstoffet, skriver Natur og Ungdom, Regnskogfondet, ZERO og Norges Naturvernforbund i en kronikk i Dagbladet. mars. Organisasjonene krever at produksjonen ikke medføre tap av vesentlige naturverdier og biologisk mangfold ved for eksempel hogst av regnskog og ikke skje på en måte som medfører brudd på menneskerettighetene.

Strømsjokk på 80 kroner

Strømkundene i Midt-Norge fikk ingen stor ekstraregning i vinter, på tross av at regionen ble skilt ut som eget prisområde. For en vanlig enebolig utgjør tillegget 80 kroner. Til vinteren kan situasjonen bli verre, ettersom Ormen Lange-anlegget da er i gang, skriver Adresseavisen.

LOS gir energi til Røkke

Strømleverandøren LOS har inngått en avtale med Aker Kværner i Norge, Sverige og Finland for de neste tre årene. Kontrakten har en verdi på rundt 200 millioner kroner.

- Vår største enkeltavtale noensinne, sier administrerende direktør Roald Mæsel i LOS i Kristiansand i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.