NETTARKIV

Notiser: Spesialen

Ole K. Helgesen
13. mars 2006 - 15:23






Nopef beklager nedleggelsen sterkt

– Vi beklager sterkt at styret har vedtatt å legge ned PEH (HDPE)-fabrikken ved Borealis. Nå må vi konsentrere oss om å bevare og skape flere arbeidsplasser i Grenland, sier Nopefs første nestleder Frode Alfheim.



Odelia fikk Innomat-prisen



Rapsoljen Odelia fra Norsk Matraps BA er kåret til Norges mest innovative matvare det siste året. – Dette er et nyskapende produkt med god smak, lekker design, funksjonell emballasje og god og forbrukervennlig informasjon på flasken. Oljen er samtidig et sunt og hjertevennlig alternativ til all slags matlaging. Dette er en virkelig appetittvekkende vinner, sier juryformannen Øystein Knoph. Det er fagbladet Matindustrien og Emballering som står bak Innomat.



Ny rekord for aluminiumsfolie

I fjor ble det satt ny rekord i produksjonen av aluminiumsfolier i Europa. 839.000 tonn representerer en økning på 0,5 prosent sammenlignet med totalen i 2004. Og utsiktene for 2006 er gode, ifølge tidsskriftet Emballering.



Think kan bli reddet av grunnlegger

Grunnleggeren av elbilfabrikken Think Nordic, Jan-Otto Ringdal, vurderer nå å kjøpe tilbake fabrikken. I 1999 fikk Ringdal utbetalt flere titalls millioner kroner da Ford kjøpte Think. Nå tyder mye på at han vil bruke noe av pengene på å kjøpe tilbake elbilfabrikken i Aurskog. Selv ønsker han ikke å bekrefte planene, skriver Romerikes Blad.



Vekst på Sørlandet

Olje- og gassindustrien på Sørlandet kommer til å få en omsetning på åtte milliarder kroner i år. En dobling på to år, melder Fædrelandsvennen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.