NETTARKIV

NOTIS: Vitensentrenes Oscar til Teknisk Museum

Teknisk Museum vant prisen med sin interaktive utstilling Klima X.
Teknisk Museum vant prisen med sin interaktive utstilling Klima X.
Tormod Haugstad
2. nov. 2009 - 13:04

Teknisk museum er tildelt Leading Edge Award som det første europeiske museum noen gang. Museet var nominert i klassen "Beste besøksopplevelse" med utstillingen Klima X. Prisen ble delt ut på ASTC Annual conference, Fort Worth, Texas 31. oktober 2009.

- Å vinne Leading Edge Award er en anerkjennelse som betyr at vi virkelig har satt Teknisk museum på verdenskartet, sier museumsdirektør Hans Weinberger, leder for Teknisk museum.

Roy L. Shafer Leading Edge Award er en årlig pris til medlemmer av Association of Science-Technology Centers (ASTC). Det er over 2500 vitensentrene i verden i dag og ASTC er den største organisasjonen for disse. I tillegg organiserer ASTC tekniske museer, zoologiske hager, akvarier og populærvitenskapelige institusjoner. Science museum i London og Sciencecenter i New York er blant medlemmene i organisasjonen.

- Bare det å være nominert er en ære. Det kan sammenliknes med å bli nominert til Oscar for beste film. Å faktisk bli tildelt prisen i skarp konkurranse med Science museum og syv andre nominerte er nesten helt utrolig, sier lederen for Vitensenteret på Teknisk museum, Jan Alfred Andersson. TH

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.