NETTARKIV

NOTIS: Utnytter finanskrisen

Julie R. Andersen
25. mai 2009 - 15:33

KARRIERE: Fire av 10 bedriftsledere innrømmer at de bruker finanskrisen til å kvitte seg med de minst verdifulle medarbeiderne, ifølge den nye undersøkelsen Proffice Arbeidsmarkedsanalyse. To av tre ledere ser på dagens marked som en mulighet til å skaffe seg dyktige medarbeidere til ”en god pris”.

"Det er mye som signaliserer at det er arbeidsgivers marked," skriver Per Bergerud, administrerende direktør i Proffice, om undersøkelsen.

Samtidig ser det ut til at bedriftslederne selv har en relativt trygg jobb. Konsulentfirmaet Booz&Company har sett på utskiftingen av sjefer i de 2500 største børsnoterte selskapene i verden. De fleste ledere sitter tryggere under kriser enn ellers.

Verst sto det likevel til for sjefene i finans- og energisektoren, som opplevde store utskiftninger i 2008. I finansbransjen mistet hele 18 prosent av direktørene jobben i 2008, enten ved naturlig eller ufrivillig avgang. I energibransjen måtte 5,6 prosent gå.

– Årets data viste mange trender, men hovedbeskjeden er at styrer i krisetider ønsker å beholde den direktøren de kjenner, sies det i rapporten. JA

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.