NETTARKIV

NOTIS: Tremotors SUV

6. okt. 2009 - 14:10

LADBAR HYBRID: Mitsubishi viser fram sitt nye plug-in-hybridsystem på bilmessen i Tokyo senere denne måneden. Demonstrasjonsbilen heter PX-MiEV og er en stor, ladbar hybrid med firehjulstrekk.

Framdriften besørges av to elektromotorer, en på hver aksling og som hver yter 60 kW/200 Nm, samt en 1,6-liters bensinmotor som yter 85 kW/125 Nm. Mitsubishi oppgir ikke batteristørrelsen, men lover over 50 kilometers rekkevidde på ren el. I denne modusen er det i utgangspunktet elmotoren på forhjulene som besørger framdriften. Elmotoren på bakhjulene kobles inn på dårlig føre, altså når sensorene merker at forhjulene spinner. Bensinmotoren kan fungere som et aggregat, i seriehybridmodus, når det begynner å bli lite energi igjen på batteriet.

Samtidig er forbrenningsmotoren også koblet til drivlinja (forhjulene), slik at PX-MiEV også har en parallellhybridmodus. Bensinmotoren er mer effektiv enn elektromotorene på høyt turtall, og vil også bidra under kraftig akselerasjon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Mitsubishi oppgir drivstofforbruket til «over 50 km/l» etter den japanske 10-15-testsyklusen, det vil si under 0,2 liter på mila på crossover-SUV-en. PED

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.