NETTARKIV

Notis: Til topps i vindmølle

Tormod Haugstad
27. okt. 2008 - 13:59

ENERGI: Bernt Braseth(83) fra Håkvik vant en av premiene i konkurransen om å levere gode forslag i Grønn Boks-kampanjen. Han ville til topps.

Det var tre premier. Den ene var en gratis gjennomgang av boligen gjort av en energirådgiver fra Enerconsult AS (vinner Pål Domben), med forslag til energieffektivisering. Den andre var en helg med elbilen Elna (vinner Yngve Torbergsen). Den tredje var besøk på en kraftstasjon. Bernt Braseth hadde flere forslag om energieffektivisering gjennom tiltak mht. gatelys. Han fikk velge kraftverk selv, og var tindrende klar: En vindmølle!

Avdelingsleder Bård Lunde i Nordkraft AS sørget for å avtale dag og fikk – med god hjelp fra Brynjar Forsaa i Nordkraft AS– realisert ønsket til Bernt. Hvorvidt 83 år er norges- eller verdensrekord for den slags aktiviteter, vet vi ikke. Men det er i alle fall en god søknad. THFakta:

Nordkraft AS er et datterselskap i konsernet Narvik Energi AS. Narvik Energi AS produserer ca. 900 GWh årlig fra sju vannkraftverk og en vindmøllepark. Med eierandeler i andre selskaper er den totale produksjonen på ca 1,2TWh. Det gjør Narvik Energi AS til den tredje største produsenten i Nord-Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.