NETTARKIV

NOTIS: Think skal bygges i Indiana

TIL USA: Denne uka presenterte Indiana-guvernør Mitch Daniels (t.v) og Think-sjef Richard Canny planene om å starte produksjon av elbilen i Elkhart.
TIL USA: Denne uka presenterte Indiana-guvernør Mitch Daniels (t.v) og Think-sjef Richard Canny planene om å starte produksjon av elbilen i Elkhart. Bilde: Think
25. jan. 2010 - 13:01

INDUSTRI: Think planlegger å etablere produksjon av elbilen Think City i Elkhart nord i delstaten Indiana i USA.

Elbilen vises denne uka på bilmessa i Detroit og skal lanseres i USA senere i år. Går alt etter planen, starter USA-produksjonen i første kvartal 2011. Dette kommer i tillegg til produksjonen hos Valmet Automotive i Finland som nå pågår.

Think planlegger å investere 43,5 millioner dollar (255 millioner kroner) i fabrikkbygg og monteringsutstyr. Målet er en kapasitet på 20.000 biler i året fra 2013.

Når Think har valgt seg ut Indiana, skyldes det blant annet at selskapet får 30 millioner kroner i ulike økonomiske insentivordninger og at batteriprodusenten EnerDel, med morselskapet Ener1 som eier 31 prosent av Think, hovedkontoret sitt i Indianapolis.

– Det er mye jobb som gjenstår. Selv om lånet vi har søkt om fra amerikanske energimyndigheter kommer på plass, må vi fortsatt ut og hente mer kapital, sier styreleder Reidar Langmo til Teknisk Ukeblad.

PED

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.