NETTARKIV

NOTIS: Saab favoritt til storkontrakt

FAVORITT: Jas-39 Gripen NG pekes ut som forsvarsfavoritten i Brasil, men det er president Lula som bestemmer.
FAVORITT: Jas-39 Gripen NG pekes ut som forsvarsfavoritten i Brasil, men det er president Lula som bestemmer. Bilde: Saab
25. jan. 2010 - 13:00

INDUSTRI: Mens Saab Automobile er på nedleggingens rand, kan det se ut som om navnesøsteren og forsvarsindustribedriften Saab AB får en god start på 2010.

I hvert fall er Saabs Jas-39 Gripen NG pekt ut som favoritt til å vinne anbudet om å levere minimum 36 kampfly til Brasil – en kontrakt som i ytterste fall kan tredobles over tid.

I forrige uke meldte avisa Folha de Sao Paulo at forsvarsledelsen har avgitt sin rapport til regjeringen. Der skal Gripen NG (next generation) blir anbefalt foran Boeing F/A-18 E/F Super Hornet og Dassault Rafale etter en helhetsvurdering av selve de kampegenskapene, innkjøpspris og levetidskostnader. Også den brasilianske flyprodusenten Embraer har offentlig støttet Saab fordi de mener de får best industrielle avtaler med svenskene.

Imidlertid er det president Luiz Inácio Lula da Silva som har siste ord i saken. Senest i forrige understreket Brasils utenriksminister Celso Amorim at kampflyanskaffelsen er en politisk beslutning.

PED

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.