NETTARKIV

Notis: Nok et kort i stokken

TO TERABYTE:Du får ingen SDXC-kort på to terabyte på menge år ennå, men nå kan i  det minste industrien slipppe å oppgradere standarden med får års mellomron. Denne gangen har de tatt i kraftig.
TO TERABYTE:Du får ingen SDXC-kort på to terabyte på menge år ennå, men nå kan i det minste industrien slipppe å oppgradere standarden med får års mellomron. Denne gangen har de tatt i kraftig.
10. jan. 2009 - 18:38

Ikke før har vi lært oss at det gode gamle SD-lagringskortet er kommet i en ny og bedre SDHC-utgave, så kommer det noe nytt igjen. SD, eller Secure Digital- standarden hadde ikke kapasitet til å lagre mer enn 4 GB og det ble for smått når det var snakk om digital video og andre plasskrevende ting. Så var det duket for SDHC, hvor de to siste bokstavene sto for High Capacity. Den flyttet grensen til 32 GB og det er jo ikke så veldig mye lenger.

Derfor har standardiseringsorganisasjonen bak SD nå blitt enige om neste hopp. SDXC, det vil si eXtended Capacity, vil få en kapasitet på opptil 2 TB, eller 2000 GB om du vil. Det er 100 filmer i HD-format det!

Men det er ikke bare plass som følger med den nye standarden. Vi kan vente oss kort som er minst tre ganger raskere enn dagens hurtigste kort. Det er bra for alle fotografer som skyter serier i RAW-format.

Representanter for den standardiseringsorganisasjonen sier det skal være mulig å oppgradere mange PC-er og andre enheter til å lese og skrive de nye kortene som får akkurat det samme fysiske formatert som dagens kort. ORV

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.