NOTIS: – Fundo-felgen kan forsvinne

Einar Aasen (t.v) står bak Fundos hybridfelg som nå har en usikker fremtid. (Bilde: Trond Gram)
Fundo trenger kapital til å industrialisere og skalere opp produksjonen på sin hybridfelg.
For ett år siden jobbet 350 personer hos felgprodusenten Fundo i Høyanger. Nå er staben redusert til 250. Det merkes i en kommune som har 4.400 innbyggere.
HULROM: Fundos nye patenterte felg har et hulrom i felgkanten som gir flere kilo vektbesparelse per felg. Likevel er felgen sterkere enn en konvensjonell felgtype. (Bilde: Truls Tunmo)
FUNDO RULLER: Fundo Wheels, som produserer aluminiumsfelger til blant andre Volkswagen, er med i forskningsprosjektet sammen med Alupart i regi av Arena Bil. (Bilde: Fundo Wheels)

INDUSTRI: Organisasjonen Lederne krever at nærings- og handelsminister Sylvia Brustad tar grep for å hindre at felgprodusenten Fundo Wheels går konkurs.

– Uten rask tilførsel av kapital nå, så vil det være slutten for bedriften i Høyanger, skriver forbundsleder Jan Olav Brekke i et brev til departementet.

Likviditetskrisa førte til at 200 Fundo-ansatte ikke fikk utbetalt lønna de har krav på 29. desember. Maskinene har stått siden 12. desember og vil tidligst starte i neste uke.

Frykten dreier seg også om at den patenterte hybridfelgen, som Fundo var nominert til Årets Ingeniørbragd for, forsvinner.

– Går bedriften til skifteretten nå, vil sannsynligvis denne teknologien gå til utlandet. En slik utvikling ville være meget negativt for Norge som en innovativ, framtidsrettet og ikke minst miljøbevisst industrinasjon, skriver organisasjonen.

PED

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå