NETTARKIV

NOTIS: Fra Kvilldal til England

SKUFFET: -  Vi i frykter at vi vil kunne komme på etterskudd med nettinvesteringer som har betydning for ny fornybar kraftproduksjon, sier Auke Lont.
SKUFFET: - Vi i frykter at vi vil kunne komme på etterskudd med nettinvesteringer som har betydning for ny fornybar kraftproduksjon, sier Auke Lont. Bilde: Jannicke Nilsen
Kjetil Malkenes Hovland
6. okt. 2009 - 14:25

ENERGI: Statnett planlegger en ny strømkabel fra Norge til Storbritannia, og Kvilldal i Rogaland er mulig endepunkt. Statnett har inngått avtale med britiske NGIL, datterselskap av systemoperatøren National Grid, om å vurdere en slik kabel.

– En forbindelse mellom Norge og Storbritannia vil være verdifull for begge landene. En fremtidig kraftforbindelse vil legge til rette for mer fornybar kraftproduksjon, sikker strømforsyning og økt verdiskaping, sier Statnetts konsernsjef Auke Lont (bildet) ifølge en pressemelding. KMH

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.