NOTIS: Barn og arkitekter går sammen

Konseptet, der barn og arkitekter samarbeider om å realisere barns drømmer er basert på en tilsvarende utstilling i Stockholm i fjor. (Bilde: Håkon Jacobsen)
FLOTT: Norsk Form åpner utstillingen "BUILDING BLOCKS En arkitekturutstilling med unge i sentrum" i DogA 8., oktober. Fra venstre formann Tommy Knardahl fra Veidekke, prosjektleder Charlotte Sætre fra Norsk Fom og kommunikasjonssjef Helge Dieset fra Veidekke. Over hodet til Dieset er det et rede til en flygeøgle. (Bilde: Håkon Jacobsen)
¿ Den svenske utstillingen ble besøkt av 22 000 mennesker og gikk rett i hjertet på oss, sier prosjektleder Charlotte Sætre i Norsk Form. Til den norske utstilling håper hun å passere 10 000 besøkende, både skoleklasser og familier. (Bilde: Håkon Jacobsen)
Prosjektlederen har invitert seks arkitektkontorer og seks grupper med barn fra Bergen, Trondheim, Fredrikstad og Oslo til å jobbe med temaet "et møtested". (Bilde: Håkon Jacobsen)
Barna har jobbet i tre aldersklasser, ni og ti år, 12 og 13 år og 15 til 17 år, med to grupper i hver aldersklasse. (Bilde: Håkon Jacobsen)
¿ Norsk Form vil at medvirkning skal på kartet, dette blir en helt annerledes arkitekturutstilling. Her er det ikke verken tekst eller bilder, bare konstruksjoner, sier prosjektleder Sætre. (Bilde: Håkon Jacobsen)
KOJE: Denne konstruksjonen, kalt Koje, har gjort det vanskelig å finne bæring, både her og der, sier tømrerne som fører den opp. (Bilde: Håkon Jacobsen)
HEKTISK: Kun får dager før åpning er det fortsatt et kaos av løse biter og uferdige konstruksjoner. (Bilde: Håkon Jacobsen)
HØYT: Det blir både høyt og trangt når barna har fått boltre seg som arkitekter. (Bilde: Håkon Jacobsen)
SPEIDERE: Charlotte Sætre fra Norsk Form bak en stor pall med bambus. Dette skal bli en av konstruksjonene som blir ført opp utendørs, og den jobben skal speidere gjøre. (Bilde: Håkon Jacobsen)
Utstillingen har et budsjett på 1.7 millioner kroner. Det er Veidekke som har tatt jobben som byggmester når ideene skal realiseres. (Bilde: Håkon Jacobsen)
  • byggbilder

Norsk Form åpner utstillingen "BUILDING BLOCKS En arkitekturutstilling med unge i sentrum" i DogA 8., oktober.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå