NETTARKIV

NOTIS: All bensin får sprit

NYTT DRIVSTOFF: Administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge AS var en av de første til å tanke selskapets nye drivstoff  - bensin innblandet fem prosent bioetanol.
NYTT DRIVSTOFF: Administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge AS var en av de første til å tanke selskapets nye drivstoff - bensin innblandet fem prosent bioetanol. Bilde: Per Erlien Dalløkken
25. jan. 2010 - 12:57

DRIVSTOFF: I løpet av halvannet år kan all bensin som selges i Norge ha innblanding av etanol.

Det opplyste administrerende direktør Dag Roger Rinde i Statoil Norge da selskapet i forrige uke lanserte sitt nye drivstoff E5, altså bensin innblandet fem prosent bioetanol.

Navnet forblir Bensin 95, og har allerede erstattet vanlig bensin på statoilstasjonene på Sørlandet og Østlandet, det vil si 40 prosent. I løpet av 18 til 24 måneder skal drivstoffet være landsdekkende.

Til det kreves nye transportløsninger og prosess- og tankanlegg. Infrastrukturen, som hele bransjen vil spleise på, er kostnadsberegnet til 4-600 millioner kroner.

Det er den nye forskriften for denaturering av etanol, som trådte i kraft 1. november i fjor, som har gjort det mulig for Statoil å bare to måneder senere starte import av etanol for innblanding i bensin.

Det samme drivstoffet har Statoil solgt i hele Sverige i ti år.

PED

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.