ARBEIDSLIV

Nostalgi er ikke nok

Veslemøy NestvoldVeslemøy NestvoldVeslemøy Nestvold
12. juni 2003 - 11:00

Mange av TUs lesere har deltatt på kurs i Boines regi opp gjennom årene. Etter 34 år i NIF og utrolige 41.790 deltakere på byggkurs, trer 64-åringen inn i Spania-pensjonistenes rekker.

Rundt 1000 kurs har han hatt ansvaret for. Det begynte med samfunnsplanlegging og fortsatte med ulike bygg-kurs inkludert studiereiser til eksotiske steder med arkitektur som en viktig del av tema.

- Den økonomisk beste perioden hadde vi på midten av 80-tallet med en omsetning på 45 millioner og med nærmere 30 ansatte som kun drev med kurs. I denne perioden gjennomførte vi 45 kurs i året. Med små unger hjemme i Fetsund ble 151 reisedøgn en slitsom, men også utrolig spennende tid, sier førtidspensjonisten.

Kursdagene i fare

Men tidene har forandret seg. Ingeniører og sivilingeniører deltar ikke på kurs for å ha sosial omgang med andre kolleger lenger. De unge kursdeltakerne stiller helt andre krav til effektivitet og konkret kunnskap enn eldre kolleger. De er heller ikke interessert i å reise til fjells for å få faglig påfyll. Boine tror de store arrangementenes tid er på hell.

- Jeg tror heller ikke nostalgi er nok for å få folk til å reise til Trondheim på Kursdagene. Skal den faglige virksomheten i NIF overleve ti år til, er de nødt til å samle krefter innenfor hver enkelt bransje og fagretning. Både for å hente inn nye ideer, for å få kunnskap om hva som rører seg i bransjen og for å få tak i de gode forelesningskreftene. Både NITO og TBL er eksempel på samarbeidspartnere, mener Boine.

Nye veier

Med krigsskoleutdanning og undervisningserfaring fra Ingeniørvåpenet, var veien til å lede studievirksomheten innen bygg og anlegg i NIF ikke så lang i 1969. 30 år med kursplanlegging, komitéarbeid og gjennomføring av kurs har gitt ham mange kontakter og bekjentskaper opp gjennom årene.

Boine husker mange navn og årstall og fleiper med at nå er det korttidshukommelsen og familiemedlemmenes navn han har problemer med. Selv om han har nådd sin pensjonsalder, påpeker han at alder ikke har noe med å ta utfordringer å gjøre.

- Kursvirksomheten i NIF har vasset i for mange gamle fotspor. Skal man overleve, må man tørre å gå nye veier, er hans råd til de som tar over.

Selv om Boine blir pensjonist, kommer han ikke til å ligge på latsida. Kursvirksomhet og studieturer for Stålforeningen skal han fortsatt sysle med. Det liker han godt.

- Å se resultater med en gang . Det verste ville vært å bli satt bort i en krok for å drive med utredninger på mine gamle dager, filosoferer Boine. Derfor valgte han også AFP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.