IT

Norwegian velger flybredbånd fra USA

Om bord i Norwegians nye Boeing 737-800 vil det snart være mulig å surfe på nettet via en satellittbasert løsning fra amerikanske Row 44.
Om bord i Norwegians nye Boeing 737-800 vil det snart være mulig å surfe på nettet via en satellittbasert løsning fra amerikanske Row 44. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
27. apr. 2009 - 14:35

Norwegian har inngått kontrakt med amerikanske Row 44 om levering av satellittbasert bredbånd om bord på flyene.

Først

Selskapet blir først i Europa med denne typen flybredbånd.

– For oss er det viktig at passasjerene får en rask bredbåndsløsning med god funksjonalitet. Row 44 er det eneste selskapet som tilfredsstiller alle våre krav til en slik leveranse, sier direktør Hans-Petter Aanby for IT og forretningsutvikling i Norwegian i en pressemelding.

Alle skal ha råd

De første flyene vil få installert bredbånd til høsten, og alle nye Boeing 737-800 som Norwegian får vil være levert med bredbånd fra fabrikk.

Hele flåten skal etter hvert få muligheter for bredbånd for passasjerene.

– Det er ennå ikke fastsatt priser for tilbudet, men vi kan love at på samme måte som alle skal ha råd til å fly, så skal også alle ha råd til å benytte bredbånd om bord i flyene våre, sier Aanby.

Stolt

Row 44-direktør John Guidon omtaler Norwegian som en av de mest innovative og fremtidstenkende flyselskapene i verden.

– De er en ekstremt sterk organisasjon ledet av disiplinerte, innsiktsfulle profesjonelle. Row 44 er stolte av at Norwegian har valgt vår bredbåndsløsning til å forbedre passasjer- og crew-opplevelsen og skape et nytt inntektssenter, sier han.

Row 44 leverer allerede flybredbånd til Alaska og Southwest Airlines.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.