NYHETER

Norwegian Rock Group bygger ny Årgårdbru

Norwegian Rock Group fra Nord-Aurdal i Valdres skal bygge den nye Årgårdbrua på fylkesveg 17 i Namdalseid kommune. Kontraktsummen blir den samme som anbudssummen - 34,676 millioner kroner.

Etter 70 års tjeneste har denne brua gjort jobben sin. Nå skal Norwegian Rock Group bygge en ny. (Foto: Google)
Etter 70 års tjeneste har denne brua gjort jobben sin. Nå skal Norwegian Rock Group bygge en ny. (Foto: Google)
2. sep. 2014 - 21:53

Den gamle Årgårdbrua har gjort jobben sin. Den ble bygd i 1944 og er moden for utskifting. Dens oppgave er å føre fylkesveg 17 over Østerelva like før den runner ut i Årgårdelva.

Den nye brua skal bygges nedstrøms den gamle. Det blir en 81 meter lang betongbjelkebru med tre spenn, et 33 meter langt midtspenn mellom to 24 meter lange endespenn.

Landkar og pilarer skal fundamenteres på utstøpte stålrørspæler til fjell. Det blir to pæler pr. akse. Avstanden ned til fjell er lang, total pælelengde blir ca. 450 meter.

Anlegg av tilstøtende veger inngår i entreprisen - på sørsiden av brua blir det vel 260 meter ny veg, på nordsiden vel 140 meter. For øvrig skal det anlegges ca. 140 meter ny kommunal veg.

Landkar og pilarer skal erosjonssikres. Det skal også nordsiden av Østerelva hvor det er registrert kvikkleire. En kommunal vannledning skal legges om.

Entreprisen omfatter også rivejobber. Fire hus skal rives for å gi plass til den nye fylkesveg 17. Dessuten skal den gamle brua rives når den nye blir ferdig.

Den nye Årgårdbrua er prosjektert av Johs. Holt. 1. oktober neste år skal den være klar til bruk. Alle utgifter i forbindelse med brubyggingen og tilstøtende veger dekkes over fylkesvegbudsjettet.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.