MOTOR

Norwegian kjøper 15 nye fly

Norwegians første Boeing 737-800 forlater Seattle.
Norwegians første Boeing 737-800 forlater Seattle.Bilde: Boeing
Stein Jarle Olsen
20. juli 2010 - 08:50

Norwegian har inngått en avtale med Boeing om å kjøpe ytterligere 15 fly av typen 737-800.

Vinn-vinn

Fra før har Norwegian kjøpt 48 nye 737-800-fly som skal leveres frem til 2014. Flyene i den nye ordren skal leveres mellom 2014 og 2016.

– Nye fly er en vinn-vinn-situasjon med hensyn til passasjerkomfort, miljø og for at selskapet skal ha en kostnadseffektiv drift. Det er billigere å eie enn å leie, og nye fly er selve grunnlaget for en kostnadseffektiv drift i mange ledd. Vi bestiller disse flyene allerede nå for å sikre oss leveranser fremover i tid. Boeing 737-800 er et meget attraktivt mellomdistansefly som det er stor rift om. Det er også en flytype som bruker lite drivstoff og som dermed er det beste flyindustrien kan levere med tanke på miljøet, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian i en melding.

Lanseringskunde

De nye flyene skal leveres med det samme interiøret som i Boeings nye Dreamliner-fly. Det skal gi bedre plass, passasjerkomfort og mindre støy i kabinen.

Norwegian er såkalt "launch customer" for interiøret, og får det i alle fly som leveres etter desember 2010. Det gjør de som først i Europa.

Kjos fremhever det gode kundeforholdet mellom Norwegian og Boeing.

– Vårt gode kundeforhold og store ordrer hos Boeing har gitt oss en god avtale også denne gangen. Boeing ser jo også på hvilke selskaper som har kontroll på kostnadene og som dermed har fremtiden foran seg, sier Kjos.

– Viktig kunde

Så langt har Boeing levert fire av de 48 bestilte flyene til Norwegian.

– Norwegian er en ekstremt viktig kunde for Boeing. I løpet av de senere årene vi samarbeidet tett med Norwegian for å levere en flåte av meget effektive og pålitelige Next-Generation 737-800 som understøtter deres forretningsstrategi. Norwegians suksess i det europeiske markedet bygger på valget av nettopp denne flytypen og dens kvaliteter, sier Marlin Dailay, Vice president for Salg hos Boeing Commercial Airplanes.

Norwegians kal også fase ut 737-300-flyene raskere enn planlagt. Innen 2012 planlegger selskapet å ha en ren 737-800-flåte med totalt 63 fly.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.