SAMFERDSEL

Norwegian kan spare en milliard i drivstoffutgifter – men billettene blir ikke billigere

Drivstoffutgiftene synker og flybillettene har aldri vært priset høyere, men Norwegian har ingen planer om å senke prisene.

Drivstoffprisene faller, men Norwegian har foreløpig ingen planer om å senke billettprisene, som ligger rundt 25 prosent høyere enn i fjor.
Drivstoffprisene faller, men Norwegian har foreløpig ingen planer om å senke billettprisene, som ligger rundt 25 prosent høyere enn i fjor. Foto: Javad Parsa/NTB
13. mai 2023 - 10:29

Norwegian la fredag fram et stort underskudd for vinteren som var, men konsernsjef Geir Karlsen ser lyst på situasjonen før sommerens høysesong.

Kostnadene for å fylle opp tanken har falt kraftig siden starten av året, samtidig som flybilletter for den viktige høysesongen i juni, juli og august selges til langt høyere priser enn i fjor, opp mot 25 prosent dyrere, skriver Dagens Næringsliv.

Etter det DN erfarer, er rundt halvparten av Norwegians billetter på sommerens avganger allerede solgt, og det er langt bedre enn på samme tid i fjor. Prisene er rekordhøye, og Karlsen tror ikke prisnivået på billettene vil falle med det første.

Han sier at Norwegian skal være «disiplinert», som han kaller det, og ikke falle for fristelsen til å lempe ut billigbilletter. Heller ikke høy inflasjon eller rentehevinger gir grunn til uro.

– Billettprisene bestemmes av markedet. Om de kommer ned på grunn av drivstoffprisen, det gjenstår å se, sier Karlsen.

Ifølge avisen kan Norwegian spare rundt 20 prosent av det analytikerne har regnet ut at selskapet vil bruke på drivstoff i år, noe som betyr en besparelse på mellom 500 millioner kroner og én milliard kroner om dagens prisnivå holder seg ut året.

Oslo 20240316. Et tre har falt over flere biler på Frogner i OsloFoto: Frederik Ringnes / NTB
Les også

Uværet skaper problemer på Østlandet: Tre falt over biler i Oslo

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.