INDUSTRI

Norwegian har ikke fått leveringsdato for Dreamlineren

 

 Norwegians ene Dreamliner på Boeing-fabrikken. Norwegian har foreløpig ikke fått noen ny leveringsdato.
Norwegians ene Dreamliner på Boeing-fabrikken. Norwegian har foreløpig ikke fått noen ny leveringsdato. Bilde: Atle Straume
18. apr. 2013 - 11:26

De første langdistanseflygingene i månedsskiftet mai/juni går likevel etter planen med innleide fly.

– Vi har inngått avtale om å lease to langdistansefly av typen Airbus A340-300. Flyene vil bli brukt på Norwegians ruter til New York og Bangkok til Dreamlineren står klar, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Les mer: Her er Norwegians kriseløsning

Wet lease

Disse flyene vil Norwegian benytte i påvente av leveransen av Dreamlineren. Avtalen er en MOU – Memorandum of Understanding – som er bindende for begge parter. Innleien vil være en såkalt «wet lease» – leie av fly med besetning.

Boeing skulle etter planen levere det første Dreamliner-flyet til Norwegian i april, men problemer, blant annet med en battericelle, førte til at Boeing ikke greide å levere til avtalt tidspunkt.

På spørsmål om selskapet har forsikring eller får erstatning for de forsinkede Dreamlinerne er Kjos noe unnvikende.

– Det kan jeg ikke kommentere, det er kontraktsmessige forhold. Men jeg kan i hvert fall si det ikke er vår feil at de er forsinket, sa han på torsdagens pressekonferanse i Oslo der Norwegian la fram svært solide kvartalstall.

30. mai

Den første langdistanseflygingen går til New York 30. mai og deretter står Bangkok for tur 1. juni.

Norwegian har bestilt åtte 787-8 Dreamliner til den planlagte langdistansesatsingen. Tre av disse er egeneide og fem er leasede.

Les også:

Airbus dropper litium

Her er Dreamliner-problemet  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.