KRAFT

Norwea fornøyd med sertifikatloven

FORNØYD: Administrerende direktør Øyvind Isachsen i Norsk vindkraftforening er svært fornøyd med at energiministeren i dag sendte over lovforslaget om elsertifikater til Stortinget.
FORNØYD: Administrerende direktør Øyvind Isachsen i Norsk vindkraftforening er svært fornøyd med at energiministeren i dag sendte over lovforslaget om elsertifikater til Stortinget. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
15. apr. 2011 - 16:28

I dag presenterte energiminister Ola Borten Moe (Sp) forslaget til lov om elsertifikater som nå sendes til Stortinget for behandling.

– Dette er vi veldig fornøyd med. Men jeg sover ikke godt om natten før det første sertifikatet for norsk vind eller vann er omsatt i Norge, sier administrerende direktør Øyvind Isachsen i Norsk vindkraftforening (Norwea).

Les også:

Kan ta lenger tid

Energiministeren satser fremdeles på å få markedet på plass fra 1. januar 2012. Det håper også Isachsen vil skje.

– Vi håper det, men vi vet ikke før vi får se det. Det kan ta lengre tid. Det er en veldig lang vei inn mot mål og alltid noe småtteri som skal justeres, sier Isachsen.

Les også:

Ett steg videre

Hvis det blir noen måneders utsettelse, vil imidlertid ikke det være verdens undergang.

– Da kommer det første februar, eller første mars. Dette er er jo noe både EU, Sverige og Norge vil ha, så da får vi til det. Det er nok av ting å være bekymret for, men nå er vi et hakk videre, sier Isachsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.