SAMFERDSEL

Norske veier er for smale

Nesten en firedel av norske fylkesveier er for smale sammenlignet med trafikken på veiene. Det viser en undersøkelse fra Naf. 

Omtrent hver fjerde fylkesvei er smalere enn det trafikken på dem tilsier. Det viser en undersøkelse Norges Automobil-Forbund (Naf) har foretatt.
Omtrent hver fjerde fylkesvei er smalere enn det trafikken på dem tilsier. Det viser en undersøkelse Norges Automobil-Forbund (Naf) har foretatt. Foto: Halvard Alvik/NTB
14. feb. 2023 - 07:47

Bilorganisasjonen har gjennomgått veibredden på alle 44.000 kilometer med fylkesveier i Norge, og funnet ut at over 11.000 kilometer av disse fylkesveiene i dag er for smale sammenlignet med trafikken, skriver Nationen.

– At hver fjerde meter med fylkesvei er for smal, er nedslående. Mye av dette er hverdagsveier for folk i distriktene. Mange er livredde når de kjører, eller går, på de smale fylkesveiene, sier kommunikasjonssjef Ingunn Handagard i Norges Automobil-Forbund (Naf).

Hun mener at målingen viser at fylkene trenger et betydelig inntektsløft fra staten for å få til en oppgradering og slår fast at behovene er enorme, men uttellingen for trafikksikkerheten betydelig.

Regjeringen planlegger til sammenligning å oppgradere kun 16,8 kilometer riksvei med utvidet bredde og gul midtstripe i år.

– Det er en dråpe i havet, sier Handagard.

Utrykningspolitiet og politidistriktene får nå nye laserverktøy som de håper skal gi bedre rettssikkerhet.
Les også

Nytt verktøy skal stanse råkjørere

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.