INDUSTRI

Norske Skog: Tror ikke på snuoperasjon

Norske Skogs fabrikk på Follum ved Hønefoss står i fare for å miste nøkkelpersonell. Da kan det bli stans for alltid, frykter sentralt ansatte. De tror det blir vanskelig å starte fabrikken igjen fordi kompetansen tapes.
Norske Skogs fabrikk på Follum ved Hønefoss står i fare for å miste nøkkelpersonell. Da kan det bli stans for alltid, frykter sentralt ansatte. De tror det blir vanskelig å starte fabrikken igjen fordi kompetansen tapes. Bilde: Norske Skog

Norske Skogs styre bestemte seg i går kveld for å legge ned en av maskinene på Follum ved Hønefoss. Den endelige beslutningen tas av bedriftsforsamlingen om en uke, men verken eiere eller tillitsvalgte tror på en mulighet for å stoppe nedleggelsen, skriver Dagens Næringsliv.

Dramatisk ellers

- Det vil forbause meg om ikke styrets forslag blir vedtatt med tilstrekkelig flertall i bedriftsforsamlingen, sier storaksjonær Emil Aubert til Dagens Næringsliv. Han sitter selv i bedriftsforsamlingen.

Bedriftsforsamlingsmedlem Halvard Sæther fra Mjøsen Skog sier det vil være dramatisk dersom styret og administrasjonen blir nedstemt på bedriftsforsamlingsmøtet.

- Det ville ikke vært bra for selskapet hvis noe slikt hadde skjedd. Det ligger i kortene at det ville gitt tilløp til mer dramatikk, sier Sæther til DN.

Frykter oppkjøp

Lederen i Ringerike Skogeierlag, Eldor Bjerke, er også sikker på at styrets forslag vil gå gjennom.

Han frykter at alternativet ville være å stenge flere enn én maskin, eller å bli kjøpt opp av en utenlandsk konkurrent:

- Hvis styret og administrasjonen skulle få bedriftsforsamlingen mot seg, er det ikke usannsynlig at det blir store utskiftninger i toppen. Det vil påvirke aksjekursen i gal retning, og da kan mer enn en maskin på Follum bli nedlagt, sier Bjerke til Dagens Næringsliv.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.