INDUSTRI

Norske Skog-sjefen går

SKIFTE:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog til fordel for Statkraft.
SKIFTE:Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog til fordel for Statkraft. Bilde: Bendiksby, Terje
Trond Gram
12. nov. 2009 - 08:18

Norske Skog må sette seg ned og finne ny konsernsjef, etter at Christian Rynning-Tønnesen nå tar over ledelsen i Statkraft etter Bård Mikkelsen. Styreleder Eivind Reiten beklager Tønnesens karriereskifte.

Reiten beklager

- Jeg beklager at Christian Rynning-Tønnesen forlater Norske Skog. Han har gjort en fremragende innsats som konsernsjef i en svært krevende periode for selskapet. Styret i Norske Skog vil møtes med det første for å innlede arbeidet med rekruttering av hans etterfølger, sier Reiten i en melding.

Styreleder i Statkraft, Arvid Grundekjøn, sier det har vært viktig for styret å finne en toppleder med solid kompetanse innen energisektoren og internasjonal forretningsvirksomhet, og som kan vise til gode resultater.

11 år i Statkraft

Rynning-Tønnesen er ikke ukjent med selskapet, han har vært direktør i Statkrafts toppledelse i 11 år, jobbet i McKinsey og Esso Norge.

- Jeg kjenner energibransjen både fra innsiden og utsiden og ser på denne jobben som en usedvanlig spennende utfordring. Verden trenger mer fornybar energi samtidig som eksisterende næringsstruktur må utvikles og tilpasses nye rammebetingelser, sier Christian Rynning-Tønnesen.

Mikkelsen går til våren

Det var tidligere i år at det ble kjent at Mikkelsen «går av med pensjon» når han fyller 62 til våren. Mikkelsen, som har ledet Statkraft siden 2001 og har tidligere ledet Oslo Energi Holding, konsersjef i Ulsteinkonsernet og konsernsjef i Widerøe.

Rynning-Tønnesen, som tidligere har jobbet i en årrekke i Statkraft, ble ansatt i Norske Skog i begynnelsen av 2005, først som finansdirektør og fra 2006 som konsernsjef. Han har i løpet av den tiden gjennomført omfattende tiltak for å redusere gjelden og forbedre konsernets kostnadsposisjon.

- Jeg har hatt en spennende tid i Norske Skog, med en kompetent og utholdende organisasjon som har stått på for å styrke selskapet i et tøft marked, sier Tønnesen, og legger til at viktige utfordringer gjenstår.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.