INDUSTRI

Norske Skog reduserer igjen

Jannicke Nilsen
13. sep. 2007 - 08:58

Norske Skog taper i den europeiske kampen om å selge avispapir og ser seg nødt til å reduserer produksjonen igjen, knappe to år etter at de la ned papirfabrikken Union i Skien.

Ansatte ble informert om de nye kuttene på et allmøte for de ansatte i dag tidlig.

Produksjonsreduksjonen skjer til tross for at etterspørselen etter avispapir i Europa er stabil. Markedsbalansen er imidlertid blitt endret i år som følge av mer import fra Canada.

Follum og Skogn

Allerede i år reduserer Norske Skog produksjonen ved avispapirfabrikkene i Europa med 70.000 tonn.

Neste år reduseres produksjonen med hele 200.000 tonn, melder bedriften i en pressemelding.

De største kuttene vil bli tatt ved de norske fabrikkene Norske Skog Follum og Norske Skog Skogn. En mindre del tas trolig ved Norske Skog Parenco i Nederland og Golbey i Frankrike.

Usikkert for ansatte

Reduksjonen utgjør i underkant av 10 prosent av Norske Skog produksjonskapasitet for avispapir i Europa.

Om reduksjonen får konsekvenser for bemanningen, sier pressemeldingen ingenting om.

"En svekket markedsbalanse, kombinert med økte kostnader på viktige innsatsfaktorer som returpapir, trevirke og energi, gjør at Norske Skog må ta ytterligere grep for å bedre lønnsomheten" heter det i pressemeldingen.

- Ikke tilfredstillende

- Norske Skogs økonomiske resultater er ikke tilfredsstillende, og tiltak for å øke lønnsomheten er helt nødvendig. Forsvarlig inntjening er en absolutt forutsetning for å utvikle Norske Skog som et sterkt og handlekraftig selskap, sier Norske Skogs konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Produksjonsreduksjonen vil bidra til at forholdet mellom tilbud og etterspørsel forbedres, og føre til at selskapet sparer kostnader slik at det blir en klar positiv resultateffekt av stengningene i 2008, mener ledelsen.

Konsernledelsen har satt i gang en prosess, i nært samarbeid med ledelse og tillitsvalgte ved den enkelte fabrikk, for å utarbeide en overordnet produksjonsplan for 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.