KRAFT

Norske Skog og NTE inngår langsiktig kraftavtale

SIKRET TIL 2018: Den nye avtalen med NTE sikrer Norske Skogs fabrikk på Skogn i Nord-Trøndelag 0,4 TWh per år frem til utgangen av 2018.
SIKRET TIL 2018: Den nye avtalen med NTE sikrer Norske Skogs fabrikk på Skogn i Nord-Trøndelag 0,4 TWh per år frem til utgangen av 2018. Bilde: Øyvind Lie
Øyvind LieØyvind Lie
12. jan. 2012 - 10:29

Den nye avtalen vil sammen med en avtale som ble inngått med Statkraft i fjor, sikre Norske Skog Skogn tilstrekkelig kraft til full drift av fabrikken, skriver Norske Skog i en pressemelding.

Les også: Norske Skog Follum: Bekreftet styrets anbefaling

Kommersielle vilkår

Avtalen er inngått på kommersielle vilkår og gjelder for 7 år fra 1. januar 2012. Den nye avtalen med NTE sikrer leveranse av 0,4 TWh per år frem til utgangen av 2018.

– Vi er godt fornøyd med avtalen. Norske Skog Skogn er viktig både for konsernet og for skognæringen i Midt-Norge, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Les også: Ingen gass-løfter fra Statoil

– Viktig avtale

Også NTE er glad for at avtalen er på plass.

– Dette er en svært viktig kraftintensiv industrivirksomhet i vår region. Norske Skog på Skogn er en hjørnesteinsbedrift i Nord-Trøndelag med stor betydning for verdiskaping og sysselsetting. Kraftavtalen samsvarer også godt med vår strategi for prissikring av kraftproduksjonen, uttaler konsernsjef Torbjørn R. Skjerve i NTE i pressemeldingen.

Norske Skog Skogn sysselsetter 450 personer. Produksjonen startet i 1966. Fabrikken produserer avispapir, med Storbritannia som det største enkeltmarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.