NETTARKIV

Norske Skog investerer 700 millioner

Norske Skog investerer rundt 700 millioner kroner ved Norske Skog Saugbrugs i Halden. Resultatet skal bli økt konkurransekraft og ytterligere kvalitetsforbedringer.

– Investeringene understreker vår ambisjon om å utvikle vår virksomhet i Norge og være verdensledende i den globale papirindustrien, sier konsernsjef Jan Oksum i en pressemelding.

Utviklingen hos Norske Skogs kunder i Europa medfører stadig større trykkpresser og økte krav til papirkvalitet. Anlegget for fremstilling av termomekanisk masse (TMP-anlegget) ved Saugbrugs skal bygges ut betydelig for å møte kvalitetskravene. I tillegg skal fabrikken bygges om for å kunne levere ruller med bredde på hele 4,3 meter og en vekt på syv tonn.

Norske Skog Saugbrugs er en av verdens fremste fabrikker for produksjon av magasinpapir. De planlagte investeringene bidrar også til reduserte produksjonskostnader .

– Vi er trygge på at Norske Skog Saugbrugs med denne investeringen styrker sin posisjon som totalleverandør til de største og mest krevende trykkeriene i Europa, sier konsernsjef Jan Oksum. OKH

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.