ARKIVNYHETER

Norske Skog Follum: Bekreftet styrets anbefaling

VIL IKKE GARANTERE: Konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt vil ikke garantere for all framtid drift ved de  to gjenværende papirfabrikkene i Halden og Skogn.
VIL IKKE GARANTERE: Konsernsjef i Norske Skog Sven Ombudstvedt vil ikke garantere for all framtid drift ved de to gjenværende papirfabrikkene i Halden og Skogn. Bilde: Scanpix
Anders J. Steensen
9. des. 2011 - 08:11

Norske Skog Follum

Eier Norske skog

Kommune Ringerike (Hønefoss)

Antall ansatte: 356

Produksjonskapasitet: 290 000 tonn.

Produserer bok og magasinpapir.

Bedriftsforsamlingen vedtok på sitt møte 8. desember at papirfabrikken Norsek Skog Follum legges permanent ned. Berdftsforsamlingen som består av 12 aksjonærvalgte og seks ansatterepresentanter bestemte mot fire stemmer at de fulgte styrets anbefaling om å avvikle driften på Hønefoss.

Må styrke

Norske Skog skriver i en pressemelding at det var vanskelig for ansattereprentantene å stemme for nedleggelse, men at beslutningen som er tatt styrker konkurransekraften for de to gjenværende fabrikkene.

Må redusere

– Dette har vært e vanskelig tid for Norsek Skog, men etter vår mening er det nødvending å redusere kapasiteten. En fortsatt drift ved Follum under en annen eier ville gjort driften ved fabrikkene på Skogn og i Halden betydelig vanskeligere, selv om det ikke er mulig nå for framtiden å garantere drift ved disse anleggene, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt.

Han understreker at Norsek Skog sammen med lokale myndigheter vil så langt som mulig hjelpe de ansatte med å finne nytt arbeid.Senest i fjor rådet opimismen ved Follum. Les mer:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.