INDUSTRI

Norske Skog får ny prestisjeavtale

MØRKE SKYER: Norske Skogs fabrikk i Skogn og supplysjef Olav Norberg er presset fra flere kanter. Prisen på importtømmer går opp, amerikanerne dumper papir i Europa og fabrikken er sårbar for Midt-Norges kraftmangel.
MØRKE SKYER: Norske Skogs fabrikk i Skogn og supplysjef Olav Norberg er presset fra flere kanter. Prisen på importtømmer går opp, amerikanerne dumper papir i Europa og fabrikken er sårbar for Midt-Norges kraftmangel. Bilde: ESPEN LEIRSET

Norske Skog har fått en avtale som gjør papirfabrikken på Skogn bedre rustet under selskapets varslede ryddesjau neste år.

Norske Skog: Billigst å kutte i Norge

Norske Skog inngått en avtale om å levere 100.000 tonn avispapir i året - i åtte år - til det britiske mediakonsernet News International Limited.

Viktig avtale

Det er primært Norske Skog Skogn som skal levere dette papiret, og avtalens volum utgjør en betydelig andel av fabrikkens årlige produksjonskapasitet.

- Dette er en meget viktig avtale for hele Norske Skog og vi er glade for bekreftelsen på vår posisjon som foretrukket leverandør av avispapir til de mest innflytelsesrike aktørene i medieverden, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i en pressemelding.

Betydelig andel

Avtalen er godt nytt for Norske Skog, som taper i den europeiske kampen om å selge avispapir. Tidligere i høst så ledelsen seg nødt til å redusere neste års produksjon med 200 000 tonn, knappe to år etter at de la ned papirfabrikken Union i Skien.

Den nye avtalen vil imidlertid ikke føre til at produksjonsreduksjonen oppheves.

- Nei, de midlertidige kuttene gjør vi uansett, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Tom Bratlie til TU.no

Ingen garanti for Skogn

Og avtalen gir heller ingen garanti for eksistensen til papirfabrikken på Skogn. Bratlie avviser at avtalen vil få stor betydning for den ryddesjauen Norske Skog har sagt de skal gjøre innen utgangen av første halvår 2008.

- Markedsutviklingen er selvfølgelig viktig for oss, og dette er en stor avtale. Men det er veldig mange andre ting som spiller inn når vi skal vurdere hele driften, og i så måte kan man ikke sette denne avtalen i direkte sammenheng med de planene vi vil legge neste år, sier Bratlie.

Prestisjeaviser

News International er det britiske selskapet til News Corporation som tilhører Rupert Murdochs mediakonglomerat.

Papirfabrikken på Skogn skal nå levere avispapir til noen av de mest prestisjefylte avispublikasjonene i Storbritannia, som The Sun, The Times og The Sunday Times, News of the World og gratisavisen thelondonpaper.

- Banebrytende

- For Norske Skog er dette en banebrytende avtale i det europeiske avispapirmarkedet. Dette gir oss mulighet til å samarbeide enda nærmere med våre kunder og dermed intensivere arbeidet med å redusere kostnader i verdikjeden, sier Rynning-Tønnesen

Avisdivisjonen til News Corporation er en av Norske Skogs største kunder på verdensbasis.

Norske Skog har i lang tid vært en av hovedleverandørene til News Corporation i England, Irland, USA, samt i Australasia, hvor selskapet også har en langsiktig leveringsavtale.

Les også

– Lett for Norske Skog å legge ned i Norge

Norske Skog reduserer igjen

Norske Skog Follum kutter

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.