OLJE OG GASS

Norske Minox leverer teknologi til verdens største FPSO

Får storkontrakt i Nigeria.

Minox Technology har sikret seg en kontrakt med Total og Samsung på 150 millioner kroner. Selskapet skal levere to system for oksygenfjerning i sjøvann, som skal brukes på Egina-feltet i Nigeria.
Minox Technology har sikret seg en kontrakt med Total og Samsung på 150 millioner kroner. Selskapet skal levere to system for oksygenfjerning i sjøvann, som skal brukes på Egina-feltet i Nigeria. Bilde: Minox Technology

Total og Samsung Heavy Industries vil bruke deoxygenation-systemet fra norske Minox Technology til verdens største FPSO (flytende produksjons-, laste- og losseenhet), skriver Minox i en pressemelding.

FPSO-en skal driftes av Total på Eginafeltet i Guineabukten, syd for Nigeria.

Kontrakten har en verdi på 150 til 180 millioner kroner.

Leveranse i 2016

Oljefeltet Egina ligger omkring 130 kilometer fra Nigerias kyst, og er verdsatt til 15 milliarder amerikanske dollar.

Feltet består av 44 brønner, forbundet med en FPSO med kapasitet på 2,3 millioner fat og en prosesseringskapasitet på 200.000 fat olje per dag. Produksjon er planlagt igangsatt innen utgangen av 2017.

Minox Technology skal tidlig i 2016 levere to kompakte enheter for oksygenfjerning i sjøvann. Hver av dem har kapasitet til å behandle 251.000 fat med vann per dag. Det gjøres uten bruk av kjemikalier.

Prosessteknologiselskapet har hittil levert 35 oksygenfjerningssystemer til olje- og gasskunder over hele verden.

Les også: Dette kan bli de nye subsealøsningene i Arktis

Satser i Vest-Afrika

– Kontrakten øker vår beskjeftigelse og bidrar til å styrke vår globale vekst. Avtalen viser at Total og Samsung har stor tillit til vår teknologi for oksygenfjerning, sier Bjørn Einar Brath, administrerende direktør i Minox, i meldingen.

Han uttaler videre at Vest-Afrika vil være et satsingsområde for teknologien deres framover.

– Det er stor aktivitet på vanninjeksjon i dypvannsprosjekter i regionen, påpeker Brath.

Selskapet har i 2014 levert to store enheter til Exxon Mobil på Hebron-feltet utenfor kysten av Newfoundland, og setter i disse dager også i drift et anlegg for Total Clov FPSO offshore Angola.

Minox Technology har vært en del av Agility Group siden 2005, og ble etablert som et eget selskap innen Agility Group i 2013. Det har hovedbase på Notodden og kontorer i Oslo og Houston, Texas.

Les også:

Gigantisk rivejobb i Nordsjøen

500 rumenske ingeniører ville til Norge. Bare 6 fikk jobb

Bristow skal fly til Edvard Grieg og Ivar Aasen