ARKIVNYHETER

Norske isolat mot SARS

SARS sprer både frykt og smitte. Oppmerksomheten rundt SARS har aktualisert et norsk utviklingsprosjekt som nylig er avsluttet.

ABB Building Systems har samarbeidet med flere universitets- og regionsykehus i Norge for utviklingen av prefabrikkerte luftsmitteisolat.

Målet har vært totale tekniske og bygningsmessige løsninger som minimaliserer luftbåren smittespredning. I tillegg til sykehusene, har SINTEF Energiforskning vært engasjert som ansvarlig for analyser, uttesting og dokumentasjon.

I dag er det ingen norske sykehus som tilfredsstiller Statens Helsetilsyns anbefalinger når det gjelder rom spesielt tilrettelagt for smittebærende pasienter.

Luftsmitteisolatene skal være spesialtilpasset brukernes krav, være lette å installere og billige i drift. Prototyper er installert ved enkelte sykehus for uttesting. Med isolatene følger det bruksanvisning.

Isolatene er bygget opp med en forgang med sluse, eget bad og spesialtilpasset ventilasjon for luftsmitte. De kan både plasseres i nybygg, i eksisterende bygg eller leveres som mobile enheter.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.