DATATELE

Norske bedrifter ikke effektive nok

Ikke alle medarbeidere er like effektive. Dette koster norske bedrifter dyrt.
Ikke alle medarbeidere er like effektive. Dette koster norske bedrifter dyrt. Bilde: Colourbox
Trond Heggelund
27. apr. 2007 - 10:37
Vis mer


Det er nedslående tall, når norske bedrifter samtidig sier de skal vokse og øke omsetningen i år, men det skal skje uten nyansettelser, mener administrerende direktør Erlend Sogn i IT-selskapet Visma Software Norge, som står bak undersøkelsen.

I dag er over 700 bedriftsledere samlet til effektivitetsseminar i Oslo.

Må strekke seg litt

I fjor høst gjennomførte Visma en spørreundersøkelse blant over 1.000 norske bedrifter som benytter seg av selskapets IT-programmer samt økonomi- og regnskapstjenester.

Der kom det fram at 7 av 10 bedrifter forventer en omsetningsøkning i år, men bare 6 av 10 planlegger en økning i antall ansettelser. Det betyr at bedriftene må være mye mer effektive.

Jobb smartere

En nylig gjennomført effektivitetstest fra Visma på nett, viser imidlertid at det er et stykke igjen for like mange bedrifter.

- En måte å jobbe smartere på, er å utføre rutineoppgaver og administrative prosesser på kortere tid, og med færre menneskelige ressurser. Gode støtteverktøy er et viktig bidrag når antall manuelle rutiner skal reduseres. Derfor valgte Visma å teste hvor mange som hadde automatisert et knippe utvalgte prosesser, sier Sogn .

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.